Gmina Goworowo

dziś jest: 02 lipca 2020
Imieniny: Jagody, Urbana, Martyniana
Sprawozdanie z działalności obiektu sportowego „Orlik 2012” za okres 01.09.2018r. 30.09.2018r.

Wrzesień był kolejnym aktywnym  miesiącem na kompleksie boisk przy Szkole Podstawowej w Goworowie. Orlik jest  dostępny dla wszystkich chcących  poćwiczyć, potrenować,  porywalizować z inną drużyną czy też  przygotować się do zawodów sportowych. Z kompleksu  boisk korzystali  również  wszyscy chętni, lubiący spędzać aktywnie czas wolny. Zainteresowanie obiektem w miesiącu wrześniu mimo rozpoczynającego się roku szkolnego wcale nie spadło. Dzieci, młodzież  jak i dorośli chcą być w dobrej formie na jesienna porę.  W niedzielę można było spotkać całe rodziny i ich   rozgrywki w różne gry tj, m.in. piłka siatkowa, piłka nożna. Na obiekcie trenują dwie szkółki sportowe: Akademia Małego Piłkarza, KS Orz Goworowo, oraz stowarzyszenie MONAR. W pozostałych dniach  i godzinach z boisk korzystają grupy nieformalne, dzieci i młodzież gdzie z pasją grają i udoskonalają techniki i zasady ulubionych dyscyplin sportowych.

piątek, 05-10-2018, 19:08 | autor: GOKSiR Goworowo
Liczba odsłon: 597